Jaco

Afgelopen jaren is er helaas weinig gebeurd aan de Jaco, iedereen zag de boot achteruit gaan, tot 2005! Tussen koninginnedag en Nowaka op het Noord-willemskanaal bleef de Jaco in de davids hangen achter een aantal takken, totdat het hijsoog voor afbrak. Vanaf toen lag de Jaco in het water, zonder bekommering.

Najaar 2005, 28 oktober hebben we de Jaco uit het water gehaald, afgespoten en naar Jeen Klugkist gebracht. Jeen wil ons helpen met het renoveren van dit mooie bootje. Hij is lid van de Bestvaer en heeft zelf een grote loods voor onderhoud en stalling voor schepen. Hij heeft het allerbeste voor met de Jaco, de Bestvaer heeft een identiek model in bezit.

In december heeft Jeen de Jaco laten stralen, nu kan men de echte toestand van het bootje bekijken, deze viel erg tegen. Er zit meer werk in dan verwacht. Echter let ons dit niet het project te vervolgen. De Jaco was half februari klaar bij Jeen en ligt inmiddels in een bedrijfsloods, de zus van Teun heeft deze ligplaats voor ons geregeld. Basch Dost, Joab Kappert en Maarten te Velde zullen de zelfwerkzaamheid verrichten. Dit bestaat uit de hardhouten boordrand bevestigen, de stalen strip op de onderkant en de gehele Jaco schilderen. Drie keer Amerlock en vervolgens de aflaklaag, één keer grondverf en twee lagen aflak. De doelstelling is nog altijd; ‘klaar voor het Nawaka’!

Laatst bijgewerkt op: 28-02-2006 16:10:25 door Maarten Velde 

 naar boven